Neustädter vol lof: Huntelaar is een voorbeeld voor ons
Heldt: "We willen lang met hem samenwerken"

Neustädter vol lof: "Huntelaar is een voorbeeld voor ons"

30-01-2014 09:43
2

Klaas Jan Huntelaar speelde afgelopen weekend zijn eerste wedstrijd sinds lange tijd. Hij nam Schalke 04 direct bij de hand en had een flinke bijdrage in de 3-0 zege op Hamburger SV. De spits is de grote man bij de club uit Gelsenkirchen, verdediger Roman Neustädter noemt de Nederlander zelfs een 'voorbeeld'.

Schalke 04 met Huntelaar of Schalke 04 zonder Huntelaar. Het is een groot verschil, dat werd tijdens het duel met HSV ook weer duidelijk. Na afloop was alles en iedereen lovend over de spits. Ook zijn medespelers bij Schalke lopen met hem weg. "Hij maakt ons allemaal beter. Iedereen kent zijn kwaliteit. Hij is een voorbeeld voor ons allemaal", zegt de 25-jarige defensieve kracht in Bild over 'Hunter'.

Schalke-manager Horst Heldt hoopt dat de Duitse club de spits kan behouden. De voormalig speler van onder meer sc Heerenveen, Ajax en Real Madrid is in het bezit van een contract tot de zomer van 2015. Na dit seizoen is hij bovendien 'op te halen' voor een eerder afgesproken clausule van ongeveer veertien miljoen euro.

Heldt hoopt echter dat Huntelaar een nieuw contract wil tekenen. "We gaan binnenkort in gesprek met hem en zijn adviseurs. We willen op de lange termijn met hem werken."