Tsjechisch international Rajtoral krijgt bij Hannover buitenlandse kans
Verdediger (27) deed bij Viktoria Plzen veel Europese ervaring op

Tsjechisch international Rajtoral krijgt bij Hannover buitenlandse kans

30-01-2014 14:07

De Tsjechische international Frantisek Rajtoral gaat bij Hannover 96 voor het eerst buiten de landsgrenzen. De rechtsback wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Viktoria Plzen.

De 27-jarige Rajtoral onderging donderdag de medische keuring en trainde daarna al met de selectie van de Bundesliga-middenmoter mee. Hannover 96 huurt Rajtoral in eerste instantie. In de zomer heeft de club de optie hem definitief over te nemen.

Rajtoral voetbalde nog nooit voor een club buiten Tsjechië en mag gezien worden als een laatbloeier. Nadat hij in diverse nationale jeugdselecties had gezeten, duurde het tot 2012 voordat hij voor de hoofdmacht van zijn land uitkwam. Inmiddels heeft de verdediger dertien interlands op zijn naam staan.

Bij Banik Ostrava en Viktoria Plzen deed Rajtoral al flink wat ervaring op. Als speler van Viktoria kwam hij bovendien zeer regelmatig op Europees niveau uit. In de afgelopen vierenhalf jaar speelde Rajtoral 42 wedstrijden in (de voorrondes van) de Champions League en Europa League.