Fulham in extremis naar punt tegen Manchester United
Van Persie scoort, maar regerend kampioen wint niet

09-02-2014 18:54

Manchester United heeft zondag tegen hekkensluiter Fulham puntenverlies geleden. Mede dankzij een doelpunt van Robin van Persie boog de regerend landskampioen in de slotfase een achterstand om in een voorsprong, maar via Darren Bent kwam de ploeg van manager René Meulensteen in de extra tijd toch nog op gelijke hoogte: 2-2.

Fulham, met John Heitinga als debutant, bleef in de beginfase vooral dankzij de prime keepende Maarten Stekelenburg op de been. Na negentien minuten kwam de hekkensluiter verrassend op voorsprong. Steve Sidwell promoveerde een mooie assist van Lewis Holtby tot doelpunt. Kieran Richardson had de 0-2 op zijn schoen, maar liet zijn grote mogelijkheid onbenut.

Na rust duurde het lang voor Manchester United met een antwoord kwam. Robin van Persie maakte elf minuten voor tijd toch de gelijkmaker. Twee minuten later scoorde Michael Carrick via een bal die van richting werd veranderd. In de 94e minuut tekende Fulham-invaller Darren Bent voor de 2-2.

Manchester United staat nu negen punten achter op Liverpool, dat vierde staat. Die plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op Champions League-voetbal. Fulham blijft de nummer laatst van de Premier League.