Van der Vaart op koers voor 'wedstrijd van het jaar' in Braunschweig
Van Marwijk kan in degradatiekraker mogelijk toch beschikken over 'VDV'

Van der Vaart op koers voor 'wedstrijd van het jaar' in Braunschweig

13-02-2014 17:38

Bert van Marwijk hoopt zaterdag in de 'wedstrijd van het jaar' tegen Eintracht Braunschweig te kunnen beschikken over Rafael van der Vaart. De aanvoerder van het geplaagde Hamburger SV liep woensdag in de dramatische bekerwedstrijd tegen Bayern München (0-5) een kuitblessure op en ging enkele minuten voor rust naar de kant.

De spelmaker van HSV meldde zich donderdag wel op het trainingsveld, waar hij nog rustig aan deed. Van der Vaart hoopt vrijdag weer voluit te gaan, om een dag later aan de aftrap te kunnen staan in de degradatiekraker tegen Braunschweig. HSV verloor de laatste zes competitiewedstrijden en staat op de zeventiende en voorlaatste plaats in de Bundesliga. Alleen Braunschweig doet het nog minder, de promovendus heeft vier punten achterstand op de roemruchte club uit Hamburg die nog nooit degradeerde uit de hoogste afdeling.

Van Marwijk, die zwaar onder druk staat in Hamburg, kan voorlopig niet beschikken over Milan Badelj. De Kroatische middenvelder heeft tegen Bayern München een enkelblessure opgelopen, die hem twee tot drie weken aan de kant houdt. Pierre-Michel Lasogga kan wel weer in actie komen. De Duitse spits, met negen doelpunten de topscorer dit seizoen van HSV, is hersteld van een spierblessure.