Cardiff schopt Mackay na en schuift coach miljoenenverlies in schoenen
'Achteloze en onvoorzichtige Mackay' kostte Cardiff City ruim elf miljoen euro

Cardiff schopt Mackay na en schuift coach miljoenenverlies in schoenen

14-02-2014 10:33

Cardiff City geeft de ontslagen hoofdtrainer Malky Mackay een schop na. Volgens de clubleiding heeft de Premier League-vertegenwoordiger uit Wales puur en alleen dankzij het handelen van Mackay een negatieve balans op de transfermarkt.

Door het transferbeleid van de 'onvoorzichtige' Mackay heeft Cardiff City volgens de clubleiding een miljoenenverlies geleden. Algemeen directeur Simon Lim trekt fel van leer tegen Mackay. Volgens de directeur lag de manier van handelen van Mackay op de transfermarkt ten grondslag aan de breuk tussen de trainer en de promovendus uit Wales.

Volgens Lim heeft Mackay Cardiff opgezadeld met een verlies 'dat de 8,5 miljoen pond ruim overstijgt'. De aandeelhouders noemen het beleid van Mackay onvoorzichtig en achteloos, weet Lim te vertellen. In de soap is er een hoofdrol weggelegd voor Andreas Cornelius. De spits uit Denemarken werd afgelopen zomer voor vele miljoenen overgenomen van FC Kopenhagen, maar flopte in Wales.

Inmiddels heeft Cardiff City de twintigjarige aanvaller alweer laten vertrekken, na elf wedstrijden verkocht de club Cornelius voor een onbekende transfersom terug aan FC Kopenhagen. Lim somt op dat de transfer van Cornelius Cardiff City uiteindelijk bijna elf miljoen euro heeft gekost. De schuld voor dat verlies legt de clubleiding volledig bij de vertrokken Mackay.