Wouters: Dick loopt als een rode draad door mijn carrière
"Als je dat spel blijft doorzetten, valt het een keer de goede kant op"

Wouters: "Dick loopt als een rode draad door mijn carrière"

14-02-2014 13:23

Jan Wouters, trainer van FC Utrecht, hoopt dat het geluk zaterdag weer eens aan de zijde van de Domstedelingen is. De Eredivisie-club staat op een veertiende plek in de Eredivisie, maar Wouters bespeurt vooruitgang na de winterstop.

"In de winterstop hebben we ons op diverse plaatsen versterkt", zegt Wouters op de officiële website van FC Utrecht. "In de wedstrijd tegen Ajax werden deze spelers direct voor de leeuwen geworpen met een prima resultaat tot gevolg. Desondanks hebben deze spelers even de tijd nodig om te wennen aan hun nieuwe medespelers en omgeving."

"In Stadion Galgenwaard tegen PEC Zwolle heb je de wedstrijd de eerste helft onder controle, echter na de rode kaart verlies je de wedstrijd terwijl daarvoor geen vuiltje aan de lucht was. Uit tegen RKC Waalwijk was in ons spel duidelijk te zien dat we voetballend progressie hebben geboekt. Dit is dan ook onze houvast. Als je dat spel blijft doorzetten, valt het een keer de goede kant op." Wellicht zaterdag al op bezoek in Alkmaar.

"Er zit altijd een behoorlijk verschil tussen de thuis- en uitwedstrijd tegen AZ", zegt Wouters. "De Alkmaarders draaien over het algemeen een goed seizoen. Trainer Dick Advocaat heeft een aantal wisselingen doorgevoerd dat goed heeft uitgepakt voor AZ. Vorige week verloren zij echter met 2-1 bij Go Ahead Eagles. Dat geeft maar weer aan dat het in deze competitie alle kanten op kan."

"Dick loopt als een rode draad door mijn carrière"
Wanneer het over Advocaat gaat, kan Wouters een glimlach niet onderdrukken. "Dick loopt als een rode draad door mijn carrière in de voetballerij. Eerst was hij mijn teamgenoot bij FC Utrecht in het seizoen 1983/1984. Als trainer ben ik Dick twee keer tegengekomen. Allereerst bij PSV en vervolgens bij Oranje."

"Onder leiding van Advocaat nam ik met Oranje deel aan het WK van 1994 in de Verenigde Staten. Na mijn voetbalcarrière heb ik hem als trainer geassisteerd bij Glasgow Rangers. We zijn elkaar dus vaak tegengekomen en dat gebeurt dus nog steeds. Dick is niet alleen een geweldige trainer, maar ook een fantastisch mens", aldus Wouters, die in Alkmaar Dave Bulthuis, Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Kai Heerings, Willem Janssen, Johan Mårtensson en Jacob Mulenga mist.