Waarschuwing Oranje: Vidal is de Messi van de middenvelders
Sampaoli, bondscoach van Chili, groot fan van Vidal

Waarschuwing Oranje: "Vidal is de Messi van de middenvelders"

15-02-2014 12:37

Arturo Vidal, Paul Pogba en Andrea Pirlo vormen dit seizoen een gouden driehoek op het middenveld van Juventus. Vooral de goals van de Chileen springen in het oog, ook bij Jorge Sampaoli.

De 26-jarige Vidal scoorde dit seizoen al zestien keer in alle competities. Mede door die bijdrage ligt Juve op koers voor de derde Scudetto op rij. "Ik ken geen middenvelder zoals hij. Arturo is wendbaar, dodelijk en een fantastische balveroveraar", zegt Sampaoli, bondscoach van Chili, tegen Tuttosport.

"Er is natuurlijk maar één Leo Messi, maar ook Arturo is uniek", vervolgt de keuzeheer zijn lofzang. "Je zou kunnen zeggen dat Vidal de Messi van de middenvelders is. Of hij dit jaar de Ballon d’Or kan winnen? Nee, dat denk ik niet. Die prijs gaat meestal naar aanvallers, naar afmakers."

Chili treedt tijdens het WK in Brazilië aan tegen Oranje. Vidal is daar in ieder geval bij, verzekert Sampaoli. "Arturo is al zeker van zijn plaats in de selectie, net als enkele andere spelers. Ik hoop dat hij het in de zomer kan laten zien."