Ervaringsdeskundige Navas: Barça is niet blij met ons
Rechtsbuiten beleefde met Sevilla hoogtepunt tegen Barça

Ervaringsdeskundige Navas: "Barça is niet blij met ons"

17-02-2014 15:35

Jesús Navas weet wat het is om tegen Barcelona te spelen. De rechtsbuiten nam het als speler van Sevilla meerder malen op tegen de Catalaanse grootmacht. Dinsdag gebeurt dat opnieuw, dit keer als speler van Manchester City.

"Ik denk dat Barcelona niet blij is met ons als tegenstander", zegt Navas in The Guardian. "Ze zullen erachter komen dat wij een moeilijk team zijn om tegen te spelen én om te verslaan. We spelen op het moment heel goed, creëren veel kansen en maken veel doelpunten. We hebben genoeg zelfvertrouwen. Tegen Barcelona zullen we snel druk moeten zetten en het tempo hoog houden."

"Zij spelen niet zo goed als drie of vier jaar geleden, maar dat is normaal. De tegenstanders weten steeds beter hoe Barcelona speelt. Je kunt niet altijd op je top blijven. Barcelona is de ploeg die de lat voor iedereen hoger heeft gelegd. Om dat jaar in jaar uit vol te houden is moeilijk. Dat gezegd hebbende, Barcelona staat bovenaan in La Liga en speelt de finale van de Copa del Rey."

"Toen ik bij Sevilla speelde heb ik vaak tegen ze gespeeld. We hebben ze in de Copa del Rey een keer uitgeschakeld, dat is mijn mooiste herinnering", aldus Navas, die veel vertrouwen heeft in een goed resultaat. "Dit is het soort wedstrijd dat ons dit seizoen goed ligt. Het wordt dinsdag nog niet beslist, maar over drie weken in Camp Nou. Het zijn 180 minuten en we willen ze onder druk zetten", besluit de Spaans international.