Calderwood doet boekje open: Ik wist niet wat ik meemaakte

Calderwood doet boekje open: "Ik wist niet wat ik meemaakte"

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2014 om 08:31di 18-02-2014 om 08:31

Jimmy Calderwood is na een aantal dagen nog altijd erg teleurgesteld over zijn vertrek bij De Graafschap. De trainer besloot zelf op te stappen, nadat een spel vol intriges en achterdocht hem het werk onmogelijk had gemaakt.

Calderwood noemt de gang van zaken in Doetinchem 'vreselijk jammer'. "'Vooral omdat het gewoon een fantastische club is", zegt hij in Voetbal International. "Echt, ik heb genoten om met de jongens op het veld te staan, alleen wat er omheen gebeurde. De problemen zitten zo diep in de club."

Maar wat zijn die problemen dan? Calderwood zou bij zijn aanstelling al te horen hebben gekregen dat hij assistent Richard Roelofsen moest lozen. De Schot weigerde de wens van de club en de sponsors, omdat hij Roelofsen niet kende. "Achteraf had ik het maar gelijk moeten doen. Niets ten nadele van Richard, want er zat geen ruis op onze lijn, alleen binnen de club was het zo heftig."

"Ik heb Richard ook gevraagd: Jongen, wat heb jij allemaal gedaan waarom zoveel mensen jou weg willen hebben? Het trieste is dat hij het volgens mij nooit recht in zijn gezicht heeft gehoord. Dat blijkt wel uit zijn reactie na ons gesprek van donderdag." 

Een dag later verzochten twee commissarissen en twee directieleden Calderwood om zijn beslissing terug te draaien en toen raakte het einde zoek. "Ik wist niet wat ik meemaakte. Het was altijd een verzoek van die mensen zelf, en sponsors gaven ze onder meer als argument. Twee van die vier kunnen nu niet meer in de spiegel kijken. Als ze dat doen, dan barst die in duizend stukjes vrees ik..."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws