PSV vergeet miljoendeal Matavz: Reken niet meer op een transfer
Brands: "We hebben gewoon helemaal niets meer gehoord, heel apart"

PSV vergeet miljoendeal Matavz: "Reken niet meer op een transfer"

19-02-2014 13:40

De transfer van Tim Matavz naar Rubin Kazan lijkt definitief van de baan. Ook in Eindhoven is nu het besef doorgedrongen dat de overstap van de Sloveense spits naar Rusland heel moeilijk wordt.

Technisch manager Marcel Brands is eerlijk in gesprek met Voetbal International: "Ik reken niet meer op een transfer", zegt de bestuurder. PSV bereikte eerder deze maand een akkoord over de transfer van Matavz naar Rubin Kazan. De Russische club was bereid bijna acht miljoen euro neer te tellen voor de aanvaller. De medische keuring gooide roet in het eten, onafhankelijke doktoren hadden hun twijfels bij de staat waarin de knie van Matavz in verkeerde. De spits werd in december aan het gewricht geopereerd.

Hoewel andere onafhankelijke artsen geen grote problemen verwachtten rond de fitheid van Matavz, besloot Rubin Kazan toch de stekker uit de transfer te trekken. PSV hoopte de Russen met aanvullende informatie van gedachten te doen laten veranderen, maar dat mocht niet baten. "We hebben gewoon helemaal niets meer gehoord, heel apart", aldus Brands tegenover VI. De verwachting is dat Matavz het seizoen nu afmaakt in het shirt van PSV.