Janse hoopt op Champions League met Dinamo Tbilisi
Rechtsback blij met nieuw avontuur

Janse hoopt op Champions League met Dinamo Tbilisi

19-02-2014 22:33

Jens Janse verraste vorige week met zijn transfer naar Dinamo Tbilisi. De Nederlandse vleugelverdediger zag eind januari zijn contract ontbonden worden bij de Spaanse tweedeklasser Córdoba.

Janse beseft dat zijn transfer voor nogal wat gefronste wenkbrauwen gezorgd heeft, vertelt hij aan Voetbal International. "Het is een beetje vreemd gelopen. Bij Córdoba begon ik het seizoen heel goed, we deden zelfs een tijdje mee in de subtop van de Segunda División. Maar op 31 januari, vijf voor twaalf, hebben we het contract ontbonden. Twee maanden daarvoor had Córdoba laten weten dat mijn salaris een probleem werd, enkele dure jongens móésten vertrekken."

Bolton Wanderers toonde nog belangstelling voor Janse, maar die koos voor een avontuur in Georgië. "De technisch directeur en hoofdtrainer van de club lieten blijken mij heel graag te willen. Dinamo Tbilisi heeft een mooie historie en speelt ieder jaar om de titel. Als koploper staat de club momenteel zeven punten los van de nummer twee. Uiteindelijke doel is de groepsfase van de Champions League; dit seizoen werden ze in de derde ronde uitgeschakeld door Steaua Boekarest."

De voormalig speler van PSV, Willem II en NAC Breda begint langzaam te wennen aan Georgië. "Ik ben er net een weekje, maar de indrukken zijn positief', vervolgt de verdediger. 'Georgië is een heel andere wereld dan Spanje of Nederland; de Sovjet-invloeden merk je nog enorm. Bewust heb ik ook voor slechts vier maanden getekend, de komende tijd wil ik zien of ik hier goed kan aarden. Maar Tbilisi zelf is een heel grote stad, met anderhalf miljoen inwoners waar je alles hebt. En de faciliteiten bij Dinamo zijn uitstekend, veel Nederlandse clubs zouden daar jaloers op zijn."