AC Milan-huurling moet op zoek naar een privéchauffeur
Voorwaardelijke gevangenisstraf en rijbewijs afgenomen

AC Milan-huurling moet op zoek naar een privéchauffeur

24-02-2014 19:23

Mbaye Niang moet de komende maanden op zijn tellen passen. De door AC Milan aan Montpellier verhuurde aanvaller werd, volgens de Italiaanse media, door de Franse rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van achttien maanden. Tevens werd hem zijn rijbewijs afgenomen. Openbaar vervoer of een privéchauffeur moeten uitkomst bieden voor zijn 'vervoersprobleem'.

 

De Fransman moest zich verantwoorden bij de rechtbank omdat hij op 2 februari 2014 met een geleende Ferrari tegen een boom aangereden was. Vervolgens verliet hij de plaats van het ongeval en ontkende op Twitter dat hij de bestuurder was geweest van het voertuig. Op advies van zijn advocaat haalde hij dat bericht van het sociale netwerk en gaf hij toe dat hij wel degelijk de exclusieve auto had bestuurd.

Niang werd beschuldigd van vier strafbare feiten: het rijden zonder rijbewijs, roekeloos rijgedrag, het veroorzaken van schade en het verlaten van de plaats van het ongeval. De aanvaller (19) had zijn rijbewijs eerder al moeten inleveren voor een andere overtreding. De voornoemde voorwaardelijke celstraf kan bij een volgend strafbaar feit omgezet worden in een onvoorwaardelijke straf waardoor hij alsnog moet 'zitten'.