Villarreal blijft in beeld voor topvier, Espanyol faalt vanaf de stip
Champions League-kandidaat ontsnapt met 1-2 overwinning

24-02-2014 23:55

Villarreal heeft maandagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt in de uitwedstrijd bij Espanyol. In het Estadi Cornellà-El Prat zegevierde de subtopper met 1-2.

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers. Villarreal nam circa tien minuten voor rust de leiding via Moises Gómez Bordonado en wist deze voorsprong uit te breiden door toedoen van Jérémy Perbet. Tot het slotkwartier kon Espanyol relatief weinig uitrichten.

De aansluitingstreffer van Jhon Cordoba in de 77ste minuut creëerde alsnog spanning. In de negentigste minuut kreeg Espanyol dé kans op een gelijkspel, maar Sergio Garcia faalde vanaf elf meter. Zodoende bleef het bij 1-2.

Villarreal komt met 43 punten in evenwicht met Real Sociedad. Het gat met nummer vier Athletic Bilbao bedraagt vier punten. Espanyol blijft middenmoter in de Spaanse Primera División.