Been krijgt trap na: In één uur meer geleerd dan de afgelopen maanden
"Ik was boos op mezelf omdat het niet liep zoals ik het zelf wilde"

Been krijgt trap na: "In één uur meer geleerd dan de afgelopen maanden"

26-02-2014 07:59
1

Mario Been werd een dag na zijn vertrek bij Racing Genk opgevolgd door Emilio Ferrera. De Belg met Spaanse roots maakt indruk in de Cristal Arena, althans als we Genk-speler Ilombe Mboyo mogen geloven.

De voetballer van de Belgische club was lyrisch na de eerste trainingssessie onder Ferrera. "In één uur leerde ik meer dan in de afgelopen maanden", geeft de aanvaller Been een trapje na in gesprek met Het Laatste Nieuws. Dat juist Mboyo met die reactie komt mag geen verrassing heten. De aanvaller werd afgelopen weekend tegen Waasland-Beveren gewisseld, waarop hij het stadion boos verliet. Van die actie heeft Mboyo nu spijt.

"Het was een impulsieve en emotionele reactie. Ik was niet boos om mijn vervanging, ik was boos op mezelf omdat het niet liep zoals ik het zelf wilde. Ik moet beter leren omgaan met mijn ontgoocheling. Ik verwijt Been niets en wens hem alle succes toe in zijn verdere carrière. Maar nu is die pagina omgeslagen en met Ferrera heeft de club een uitstekende beslissing genomen, denk ik. Ik voel me bevrijd, voor mij is dit een nieuwe start."