Breaking news

Telegraaf en VI: tóch schot in de zaak in gesprekken tussen Ajax en Brobbey

Feyenoord stelt 'ervaren toptrainer' Rutten aan als opvolger van Koeman

Feyenoord stelt 'ervaren toptrainer' Rutten aan als opvolger van Koeman

Gepubliceerd: maandag 3 maart 2014 om 10:35ma 03-03-2014 om 10:35

Fred Rutten is de opvolger van Ronald Koeman bij Feyenoord. De oefenmeester tekent een contract voor één seizoen. Dat heeft de Rotterdamse club maandag bevestigd.

Rutten treedt per 1 juli in dienst bij Feyenoord. Koeman maakte enkele weken geleden bekend dat hij na dit seizoen uit Rotterdam vertrekt. Technisch directeur Martin van Geel is verguld met de komst van Koeman. "Zoals bekend wilden we ook na Koeman het liefste weer een ervaren Nederlandse toptrainer voor de ploeg", zegt hij op de clubsite.

"Met alle eisen die wij aan een oefenmeester stellen is het namenlijstje dat je kunt samenstellen bepaald overzichtelijk", vervolgt Van Geel. "Het is dan mooi wanneer je snel en soepel tot een akkoord kunt komen met iemand die zeer hoog op het lijstje genoteerd stond. Fred Rutten is een ervaren oefenmeester die heeft aangetoond spelers beter te kunnen maken en teams vaak aantrekkelijk en goed te laten voetballen."

"De clubleiding was dan ook unaniem van mening dat hij de juiste man is om het straks, na een paar mooie jaren, over te nemen van Ronald Koeman", besluit Van Geel. Rutten werkte eerder als hoofdtrainer bij FC Twente, PSV, Schalke 04 en Vitesse. Rutten is enthousiast over zijn aanstelling.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws