Pastoor: De ambitie om daarna weer in Nederland aan de slag te gaan
Trainer onder de indruk van Slavia Praag: "Geweldig publiek en een schitterend shirt"

Pastoor: "De ambitie om daarna weer in Nederland aan de slag te gaan"

04-03-2014 09:25

Alex Pastoor heeft in Slavia Praag een nieuwe werkgever gevonden. De Nederlandse trainer tekende maandag een contract in Tsjechië, waar hij samen met oud-Feyenoorder Igor Korneev de nieuwe koers van de nummer tien van de vaderlandse competitie in de steigers moet zetten.

De 47-jarige Pastoor was na zijn ontslag bij NEC Nijmegen een poosje clubloos. Zijn 'werkloze' periode beviel de oud-speler van onder meer sc Heerenveen goed. "Ik heb gemerkt dat ik tijdens mijn trainerschap niet alleen roofbouw heb gepleegd op mezelf, maar ook op mijn gezin. Ik heb wat terug voor ze kunnen doen", zegt Pastoor in het Algemeen Dagblad. De trainer kijkt nu al over zijn verblijf in Tsjechië, waar hij voor vier maanden tekende, heen. "Ik heb de ambitie om daarna weer in Nederland aan de slag te gaan."

Slavia Praag is een 'mooie club', stelt Pastoor in het AD. "Ze hebben een geweldig publiek en een schitterend shirt. Het is een grote naam in Tsjechië", zegt Pastoor, die zich wil verdiepen in de cultuur. "Ik heb al een heel schema gemaakt. Daarin is ook tijd om een ijshockeywedstrijd te kijken. IJshockey is hier een grote sport en ik wil graag de cultuur van het land begrijpen. Dan ga ik woensdag naar Tsjechië - Noorwegen en verder naar nog wat andere competitiewedstrijden. Ik wil goed beslagen ten ijs komen.”