Als je Moniz gewend bent is alles anders, hij is voor mij een toptrainer

  "Als je Moniz gewend bent is alles anders, hij is voor mij een toptrainer"

  Gepubliceerd: donderdag 6 maart 2014 om 12:31do 06-03-2014 om 12:31

  Het gedwongen vertrek van Ricardo Moniz bij het Hongaarse Ferençvaros valt de Nederlandse enclave in Budapest nog altijd zwaar. De hoofdtrainer werd eind afgelopen jaar op straat gezet door de clubleiding, daar ondervinden verschillende spelers de gevolgen van.

  "Ik ben na het vertrek van Moniz de enige Nederlander in de eerste selectie. Jack Tuyp en Arsenio Valpoort zijn teruggezet naar 'onder 19' en Mark Otten speelt in het tweede elftal. Samen met Leonardo ben ik de enige Nederlands sprekende voetballer die nog bij de A-selectie zit", zegt Jenner, die net als zijn collega's wel even moet wennen aan de aanpak van Moniz' opvolger Thomas Doll, in gesprek met VoetbalPrimeur.

  "Als je Moniz gewend bent dan is alles anders. Ricardo wil aanvallend voetbal spelen, spelers moeten acties maken, één-tegen-één-situaties opzoeken, doelpunten maken. Ricardo heeft hier ongelooflijk veel bereikt. Iedereen gelooft weer in Ferençvaros. Voor mij is Moniz een toptrainer, ik heb ook nog steeds veel contact met hem. Ricardo kan spelers echt beter maken, hij zorgt ervoor dat iedereen zich heel prettig bij hem voelt."

  "Onder Ricardo waren we een bepaalde weg ingeslagen. Dit is zíjn team, zijn spelers. Ricardo was bij zijn afscheid ook best emotioneel. Ik vind ook dat er weinig begrip voor de situatie werd getoond. Maar we moeten nu met z'n allen door om er een goed seizoen van te maken", zegt Jenner, die verwacht dat Moniz op korte termijn een nieuwe club zal vinden. "Zijn ambitie ligt in het buitenland. Ik gun hem van harte een mooie, nieuwe club."

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws