Dzeko baalt van bondscoach en hekelt fans: Jullie moeten je schamen
City-aanvaller: "Ik weet niet waarom hij me de volle negentig minuten liet staan"

Dzeko baalt van bondscoach en hekelt fans: "Jullie moeten je schamen"

06-03-2014 14:27

Manchester City-aanvaller Edin Dzeko is niet blij met Safet Susic, bondscoach van Bosnië-Herzegovina. De keuzeheer liet Dzeko woensdagavond negentig minuten op het veld staan en dat was niet volgens afspraak.

Bosnië ging woensdag in een vriendschappelijk duel met 0-2 onderuit tegen Egypte. "Ik meldde me bij de nationale ploeg met een kleine blessure en Susic was daarvan op de hoogte. Toch verving hij me niet in de rust of in de tweede helft toen ik om een wissel vroeg", zegt Dzeko donderdag. "Ik weet niet waarom hij me de volle negentig minuten op het veld liet staan." De spits van Manchester City kreeg na afloop van het oefenduel kritiek van Bosnische fans, een doorn in het oog van Dzeko.

"Ik wil alle fans die me gesteund hebben bedanken, maar anderen zouden zich moeten schamen. Ik ben een geboren winnaar en ik geef altijd alles voor de nationale ploeg", aldus Dzeko, die steun krijgt van bondscoach Susic. "Dzeko verdiende die kritiek niet na een mindere prestatie in een oefenduel. Iedereen kan een slechte dag hebben. Veel spelers hadden hun dag niet, maar de reactie van de fans was niet terecht. We misten immers verschillende sleutelspelers door blessures", aldus de keuzeheer van Bosnië.