Chili wil Argentijnse spits paaien als geheim wapen voor WK in Brazilië
"Nu komt er steeds meer overtuiging dat Nederland zeker te verslaan is"

Chili wil Argentijnse spits paaien als geheim wapen voor WK in Brazilië

07-03-2014 07:16

Chili hoopt Mauro Zarate zo ver te krijgen voor dat land te kiezen. De Argentijnse aanvaller is in het bezit van twee paspoorten, zelf hoopt de oud-speler van onder meer SS Lazio en Internazionale op een invitatie van Argentinië.

Zarate speelt momenteel in de Argentijnse competitie bij Velez Sarsfield. Namens die club vond hij dit seizoen al tien keer het doel. De vader van Zarate komt uit Chili en dat land doet er nu alles aan om Zarate nog voor het WK in het shirt van Chili te krijgen. "Ze moeten Zárate overhalen om voor Chili te kiezen", zegt Jorrit Smink, journalist, scout en voetbaltrainer, in gesprek met de NOS. Smink woont al jaren in Chili, het land is tijdens het WK in Brazilië één van de tegenstanders van Nederland in de groepsfase.

"Zelf hoopt hij nog dat hij een uitnodiging krijgt voor Argentinië, maar dat proberen ze hem uit zijn hoofd te praten. Zelfs Carlos Tévez krijgt geen uitnodiging", aldus Smink, die ziet dat men in Chili steeds meer vertrouwen krijgt. "Eerst werd er hier alleen maar gesproken over de moeilijke loting, maar nu komt er steeds meer overtuiging dat het Nederlands elftal zeker te verslaan is. Want Chili doet het uitstekend, ook tegen de grote landen en Nederland heeft al een tijd niet gewonnen van een grote tegenstander."