Jamaicaans elftal hoopt op Usain Bolt: We kunnen hem heel goed maken
Snelste man ter wereld in beeld bij Jamaicaans voetbalelftal

Jamaicaans elftal hoopt op Usain Bolt: "We kunnen hem heel goed maken"

12-03-2014 09:50

De snelste man ter wereld omturnen tot topvoetballer. Als het aan de bondscoach van Jamaica ligt speelt Usain Bolt vanaf 2016 in de nationale voetbalploeg.

Bolt heeft meermaals aangegeven na de Olympische Spelen van 2016 toe te zijn aan iets nieuws. Schäfer ruikt zijn kans. "Ik hoop dat hij voor zijn land wil spelen, ik weet zeker dat hij met onze hulp een heel goede speler kan worden", citeert NUsport Schäfer uit Jamaicaanse media.

"Na de Spelen van 2016 zie ik hem graag op onze training komen, dat heb ik hem ook verteld", vervolgt de bondscoach, die denkt dat Bolt alles in zich heeft om te slagen in het voetbal. "Hij wordt een van de beste spelers als hij leert om te gaan met de bal. We kunnen hem heel goed maken als hij prof wordt en ik hem zal coachen."

Bolt zou, als dit bizarre scenario werkelijkheid wordt, mee kunnen doen in de kwalificatiereeks voor het WK 2018, dat in Rusland gespeeld wordt. De 27-jarige Bolt zegt op Instagram dat 'alles mogelijk is'. Jamaica was tot nu toe één keer WK-deelnemer (in 1998, red.).