Arsenal in onzekerheid over recordaankoop Özil; Ramsey maakt pas op de plaats
Wenger: "Ozil is er niet bij. Ik weet niet voor hoelang. Er worden scans gemaakt"

Arsenal in onzekerheid over recordaankoop Özil; Ramsey maakt pas op de plaats

13-03-2014 13:49

Arsenal verkeert nog in onzekerheid over de ernst van de blessure van Mesut Özil. De Duitse middenvelder liep in het Champions League-duel met Bayern München een hamstringkwetsuur op, schattingen over zijn afwezigheid lopen uiteen van enkele weken tot twee maanden.

Arsène Wenger, trainer van Arsenal, laat donderdag weten dat er nog geen duidelijkheid is over de blessure van Özil. Zeker is wel dat de zomeraankoop aankomend weekend ontbreekt in het duel met Tottenham Hotspur. "Ozil is er niet bij", blikt Wenger vooruit. "Ik weet niet voor hoelang. Er worden scans gemaakt." In de Londense derby ontbreekt ook de geblesseerde Jack Wilshere bij Arsenal.

De terugkeer van Aaron Ramsey laat eveneens op zich wachten. De middenvelder uit Wales leek op koers te liggen voor een rentree tegen de Spurs, maar ook hij ontbreekt komend weekend. "We hebben zijn comeback bij de groepstraining uit moeten stellen, dus hij is niet beschikbaar. Hij heeft moeilijkheden in de laatste fase van zijn revalidatie. Het lijkt van korte duurt."

Verdediger Kieran Gibbs ondergaat een late test, Nacho Monreal heeft 'een goede kans' om van de partij te zijn. Wenger onthult tevens dat winteraanwinst Kim Källstrom voor zijn debuut staat. "Källstrom sluit donderdag aan bij de groepstraining, dat geldt ook voor Yaya Sanogo. Ik moet beslissen of Kim 'okay' is om bij de selectie voor zondag te zitten. Ik zal kijken hoe hij ervoor staat. Het is niet onmogelijk."