Pirlo helpt Juventus via prachtige vrije trap aan nipte zege
Routinier behoedt Oude Dame voor puntenverlies tegen Genoa

16-03-2014 22:40

Juventus, dat met een straatlengte voorsprong in de Serie A op weg is naar een nieuwe titel, is zondag aan puntenverlies ontsnapt. Op bezoek bij Genoa leken doelpunten uit te blijven, maar in de slotfase schoot Andrea Pirlo de Oude Dame via een prachtige vrije trap naar de zege: 0-1.

Juventus kwam zondag tot weinig kansen en zag in de eerste helft nog een treffer van Daniel Osvaldo ten onrechte afgekeurd worden vanwege vermeend buitenspel. Genoa had twintig minuten voor tijd dé kans om een voorsprong te nemen. De strafschop van Emanuele Calaiò, die volgde op een handsbal van Arturo Vidal, werd echter gestopt door Gianluigi Buffon.

Genoa maakte in het vervolg de meeste aanspraak op een zege, maar dankzij Pirlo ging Juventus er toch met drie punten vandoor. Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd schoot hij een vrije trap in de kruising. De Oude Dame staat nu zeventien punten voor op AS Roma, dat nog wel twee wedstrijden tegoed heeft. Genoa is de nummer twaalf.

Fiorentina- Chievo Verona 3-1
Fiorentina rekende in eigen huis af met Chievo Verona. Juan Cuadrado opende de score na elf minuten, vijf minuten voor rust verdubbelde Alessandro Matri de marge.

Een kwartier na rust bracht Alberto Paloschi de spanning terug. Fiorentina gooide in de slotfase het duel in het slot, ondanks een gemiste strafschop van David Pizarro. Mario Gomez maakte in de slotminuut de 3-1. Fiorentina staat vierde in Italië, Chievo bezet de zestiende plaats.