Ajax aast op Man Utd-back Vermijl: Hij staat daar zeker voor open
Ook Anderlecht, Genk en Premier League-clubs volgens verdediger van NEC

Ajax aast op Man Utd-back Vermijl: "Hij staat daar zeker voor open"

20-03-2014 08:32
12

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Marnick Vermijl. De 22-jarige rechtsback staat onder contract bij Manchester United, dat hem dit seizoen verhuurt aan NEC. Daar maakt de Belg een uitstekende indruk.

Ajax is dan ook niet de enige club met interesse in Vermijl. Anderlecht, Racing Genk en enkele Premier League-clubs volgen de Belg ook op de voet, vertelt zaakwaarnemer Tony Dullers in Het Nieuwsblad

De vertegenwoordiger heeft met Genk al een afspraak gepland. "Met Anderlecht zit ik later nog samen", zegt hij. "Ook Ajax en enkele Premier League-clubs informeerden al. Engeland blijft zijn voorkeur genieten, maar voor mooie Nederlandse en Belgische clubs staat hij zeker open."

De vraag is of geïnteresseerde clubs Vermijl definitief kunnen overnemen. "De mensen van Man United zijn heel tevreden over zijn ontwikkeling. Ze willen Marnick volgend seizoen bij een betere club aan het werk zien. Maar een nieuwe uitleenbeurt ziet hij eigenlijk niet zitten. Hij wil óf zijn kans krijgen in de A-kern, óf definitief verhuizen."

Vermijl heeft op Old Trafford een contract tot medio 2015. "Veel hangt af van de situatie van David Moyes. Blijft die trainer, dan ziet het er niet goed uit, want hij liet Marnick vrij makkelijk naar NEC gaan. Wordt Moyes ontslagen, dan opent dat perspectieven", besluit Dullers.