Reijnen: 'Wij zijn geen wereldvoetballers, dit is fantastisch voor de club'
AZ hield de nul en gaf geen schot op doel weg: "Het pakte heel goed uit"

Reijnen: 'Wij zijn geen wereldvoetballers, dit is fantastisch voor de club'

21-03-2014 10:00

De keuze van AZ-trainer Dick Advocaat om met een extra verdediger te spelen tegen Anzhi Makhachkala pakte donderdagavond goed uit. De Alkmaarders behielden in Rusland hun 1-0 voorsprong door met 0-0 gelijk te spelen en gaven zelfs geen schot op doel weg. Etiënne Reijnen is dan ook tevreden.

Reijnen fungeerde tegen Anzhi als extra verdediger en vond niet dat er sprake was van onwennigheid. "We hebben alleen woensdag even zo getraind", zegt de mandekker tegenover het Noordhollands Dagblad. "Maar we hadden al vrij snel door wat de bedoeling was. En dat bleek vanavond wel. Het pakte heel goed uit. Anzhi kon er niet mee overweg, terwijl wij zelf nog heel aardig aan ons positiespel toekwamen."

Door de remise plaatste AZ zich voor de Europa League-kwartfinales. "We zijn geen wereldvoetballers, wij hebben geen jongens die een Europacup hebben gewonnen. Dus dit is fantastisch voor de hele club", vervolgt Reijnen. "Het is een lange trip geweest, laten we wel wezen. Maar het is niet voor niks geweest. En dit geeft wel een boost, hoor. Je speelt voor een kwartfinale en dat maak je niet vaak mee."

De loting voor de kwartfinales begint vrijdag om 13.00 uur. In die ronde kan AZ op grote clubs als Benfica, Juventus en Valencia stuiten. Ook FC Basel, Olympique Lyon, FC Porto en Sevilla zitten in de koker.