Casillas staart zich niet blind op 'Clásico': Ook als we winnen zijn we er nog niet
Real Madrid-goalie: "Het is niet meer dan een belangrijke wedstrijd"

Casillas staart zich niet blind op 'Clásico': "Ook als we winnen zijn we er nog niet"

21-03-2014 16:21

Alleen een bijna perfect optreden kan FC Barcelona zondag in de uitwedstrijd bij Real Madrid in de buurt van vijfde landstitel in zes jaar houden. Dat denkt Andrés Iniesta, de ervaren middenvelder van de Catalaanse nummer drie van de Spaanse Primera División.

Real Madrid, de club in vorm, verdedigt voor eigen publiek een voorsprong van vier punten op de aartsrivaal. Ook Atlético Madrid heeft tien speelronden voor het einde van de competitie een verliespunt minder dan de regerend kampioen. "Iedereen heeft het over El Clásico", merkt de ervaren doelman Iker Casillas van Real Madrid. "Maar het is niet meer dan een belangrijke wedstrijd. Ook als we winnen, dan zijn we er nog niet. Ook Atlético kan kampioen worden."

Real Madrid is in eigen land ongeslagen sinds het in oktober onderuit ging bij FC Barcelona. Cristiano Ronaldo lijkt sinds zijn uitverkiezing als beste voetballer van de wereld nog steeds met de week beter te worden. Hij bezorgde zijn club dit seizoen al 51 doelpunten in verschillende competities. In El Clásico trof hij de afgelopen vijf jaar twaalf keer doel, net zo veel als Lionel Messi die alleen al wat langer meeloopt in de Primera División. De Argentijn scoorde al achttien keer in de belangrijkste wedstrijd van Spanje. Hij is recordhouder, samen met oud-aanvaller Hugo Sanchez van Real Madrid.

"Onzin natuurlijk, we zijn nog steeds FC Barcelona"
FC Barcelona kreeg de afgelopen maand veel kritiek na nederlagen tegen Real Sociedad (3-1) en Real Valladolid (1-0). Onder de nieuwe trainer Gerardo Martino verliest de club niet alleen veel punten, ook het beroemde positiespel heeft veel aan glans verloren. Iniesta kent de verhalen over dat hij en zijn ploeggenoten geen honger meer zou hebben naar nieuw succes. "Maar dat is natuurlijk onzin. We zijn nog steeds Barcelona. We willen iedere wedstrijd winnen. Dat zullen we zondag tegen Real laten zien."

Na een serie matige optredens leek FC Barcelona de laatste wedstrijden tegen Manchester City (2-1) en Osasuna (7-0) aan de betere hand. "We hebben weer de vorm die we gewend zijn", weet Iniesta in de aanloop van de 227e editie van El Clásico. "Niemand hoeft te denken dat Real zo maar even van ons gaat winnen. Bij een zege staan we nog maar een punt achter op Real. We weten wat we moeten doen."

De Spaanse klassieker is zondag live te zien op de website van Unibet. Rondom El Clásico biedt het wedkantoor een veelvoud aan weddenschappen aan. Een gokje wagen en de wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona live volgen? Schrijf je dan nu in bij Unibet en ontvang direct een bonus tot vijftig euro!