Advocaat glimt van trots: We zetten AZ wéér op de kaart

Advocaat glimt van trots: "We zetten AZ wéér op de kaart"

Gepubliceerd: vrijdag 21 maart 2014 om 16:30vr 21-03-2014 om 16:30

AZ plaatste zich donderdag voor de kwartfinales van de Europa League. In Rusland hielden de Alkmaarders Anzhi Makhachkala van het lijf. De beloning volgde vrijdag in de vorm van een dubbel treffen met het Portugese Benfica.

De selectie van AZ reisde donderdag direct na het duel in Moskou terug naar Alkmaar, al met al was de Europese reis een hele onderneming. "Het was een vermoeiende reis. Ik lag om 6 uur in mijn bed en was om 10 uur weer wakker. Dat hoort er bij. In die vier uurtjes is de wedstrijd nog wel een paar keer door mijn hoofd gegaan", zegt Advocaat op de officiële website van AZ.

Volgens de trainer maakt zijn selectie ondanks het drukke programma geen vermoeide indruk. "Nee, ik heb niet het gevoel dat ze uitgeperst zijn door het drukke schema. Het is hartstikke leuk om te zien hoe blij de jongens na afloop waren. Hun blijheid straalt ook op ons af. We doen nog in alle competities mee. Dat is geweldig voor AZ, het geeft een enorme boost. We hebben niets te klagen. Ik heb op mijn mobiel ook veel felicitaties gehad. Meer dan verwacht. Echt leuk. We zetten AZ wéér op de kaart", aldus Advocaat.

Vrijdag werd AZ tijdens de loting voor de kwartfinales gekoppeld aan Benfica. Een tegenstander die Advocaat wel ziet zitten. "Niemand had verwacht dat we zo ver zouden komen. Ik hoopte al dat we Benfica zouden loten, eerlijk waar. Grote traditieclub, hoor. Ongelofelijk. Ze hebben echt een goede ploeg en een heel mooi stadion met alles erop en eraan", aldus de coach op het digitale thuis van de Alkmaarders.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws