Kopzorgen voor Tomasson: Ik kan het niet mooier maken dan het is

Kopzorgen voor Tomasson: "Ik kan het niet mooier maken dan het is"

Gepubliceerd: vrijdag 21 maart 2014 om 16:33vr 21-03-2014 om 16:33

Roda JC Kerkrade wacht de komende tijd een loodzware strijd tegen degradatie. Zaterdag gaat de hekkensluiter van de Eredivisie op bezoek bij PSV. Trainer Jon Dahl Tomasson kampt in aanloop naar het bezoek aan Eindhoven met personele problemen.

Berry Powel liep dinsdag op het trainingsveld een enkelblessure op en haakte donderdag definitief af. Krisztián Németh is nog niet hersteld van een teenblessure, Wiljan Pluim is ziek en Frank Demouge kan geen volledige wedstrijd spelen. Een sombere situatie al met al. "Het is de realiteit", oordeelde Tomasson in gesprek met Dagblad De Limburger. "Ik kan het niet mooier maken dan het is."

Timo Letschert ontbreekt eveneens. De verdediger heeft een scheurtje in de binnenband van zijn enkelband opgelopen tegen Heracles Almelo en kan volgens de Deense trainer 'niet zonder pijn tegen een bal trappen. "Het risico dat het erger wordt is te groot", aldus Tomasson, die ook Bart Biemans en Anco Jansen niet kan inzetten.

Tomasson weet dat het bezoek aan Eindhoven een bonuswedstrijd is."Bij PSV loopt het momenteel als een trein. Zij zijn de favoriet, wij de underdog. Het is belangrijk om daar als team op te treden." Fysiek moeten de spelers wel opletten in verband met dreigende schorsingen. "Er zijn trainers die spelers om die reden aan de kant houden, maar daar begin ik niet aan. De kans op een grote nederlaag is dan te groot."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws