Melbourne Heart onderuit ondanks fantastische treffer Engelaar
Nederlander scoort vanaf eigen helft tegen Central Coast

23-03-2014 09:52

Orlando Engelaar was zondag waarschijnlijk verantwoordelijk voor de mooiste treffer van het seizoen in de Australische A-League. De middenvelder haalde vanaf eigen helft hard uit en zag de bal vervolgens achter sluitpost Liam Reddy de doellijn passeren. Ondanks de treffer ging Melbourne Heart onderuit tegen Central Coast Mariners (1-2).

In de 34ste minuut opende Engelaar de score voor het laag geklasseerde Melbourne Heart. De uithaal van de Nederlander vertoonde overeenkomsten met de treffer die Wayne Rooney zaterdag aan liet tekenen in de uitwedstrijd van Manchester United tegen West Ham United.

Op slag van rust kwam Central Coast Mariners op gelijke hoogte door een doelpunt van Seung-Yong Kim. De wedstrijd werd beslist door invaller Bernie Ibini-Isei.

Melbourne Heart kan door de nederlaag deelname aan de play-offs vergeten. Trainer John van ’t Schip had naast een basisplaats voor Engelaar ook een plek in zijn elftal over voor Rob Wielaert. De verdediger kwam zondag negentig minuten in actie voor zijn Australische werkgever.