Vela bracht Sociedad nog wel op voorsprong in Almeria

Laagvlieger Almeria klopt subtopper Sociedad in knotsgek duel
Thuisploeg buigt achterstand om in 4-3 overwinning

24-03-2014 23:52

Laagvlieger Almeria en subtopper Real Sociedad hebben maandagavond het publiek vermaakt. In het Estadio de los Juegos Mediterraneo eindigde het onderonsje in een 4-3 overwinning voor de thuisclub.

Carlos Vela schoot Sociedad na ruim twintig minuten op voorsprong door een strafschop te verzilveren. De schade die de Mexicaan wist aan te richten, werd acht minuten later al weer gerepareerd. Oscar Diaz bracht Almeria langszij. In het restant van de eerste helft werd niet meer gescoord.

Imanol Agirretxe bracht Sociedad een klein kwartier na rust opnieuw op voorsprong. Ditmaal trok José Antonio Verza de verhoudingen weer in evenwicht om vier minuten later zelfs voor de 3-2 te zorgen, beide keren door een strafschop te benutten. Dat bleek een opmars naar een knotsgekke slotfase.

Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd leek Markel Bergara de bezoekers een punt te bezorgen. In de negentigste minuut kroonde Hicham Khalova zich echter tot matchwinnaar door Almeria op 4-3 te zetten. Zijn elftal verlaat daardoor de degradatiezone met nog negen wedstrijden te gaan. Sociedad blijft zesde.