'Feyenoord zegt contract Bakkal formeel op en laat middenvelder gaan'
Terugkeer van middenvelder in Rotterdam draait uit op teleurstelling

'Feyenoord zegt contract Bakkal formeel op en laat middenvelder gaan'

28-03-2014 07:00
4

Feyenoord neemt komende zomer afscheid van Otman Bakkal. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdag. Het contract van de middenvelder in Rotterdam wordt niet verlengd, aldus de krant.

De clubleiding van de Rotterdammers heeft Bakkal formeel laten weten dat zijn contract wordt opgezegd. Daardoor kan hij komende zomer transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever, schrijft het dagblad. De 29-jarige Bakkal zette afgelopen jaar zijn handtekening onder een tweede contract in de Kuip, nadat hij eerder op huurbasis al eens uitkwam voor Feyenoord. De toenmalig speler van PSV maakte indruk bij Feyenoord en dwong een transfer naar Dinamo Moskou af.

Het verblijf van Bakkal in Rusland draaide uit op een sof. De eenmalig international van Nederland zat op een dood spoor in Moskou en greep een nieuw verblijf bij Feyenoord dan ook met beide handen aan. Bakkal meldde zich met een conditionele achterstand in de Kuip; via wedstrijden in het tweede elftal hoopte de middenvelder aansluiting te vinden bij Feyenoord 1. Bakkal kwam de afgelopen periode in de Eredivisie acht keer in actie namens Feyenoord. Dat deed hij telkens als invaller.

Ook heeft Feyenoord het contract van derde doelman Ronald Graafland formeel beëindigd, schrijft het AD. Voor de ervaren keeper ligt mogelijk wel een Kuip-toekomst in het verschiet. Graafland is daarbij afhankelijk van de ontwikkelingen rond Kostas Lamprou. De Griek heeft van Feyenoord te horen gekregen dat hij komend seizoen op huurbasis mag vertrekken. Graafland zal in dat geval waarschijnlijk aanblijven in Rotterdam.