De Ridder krijgt in de rust excuses: Maar daar kopen we niks voor
"Nog voordat de tweede helft begon, gaf hij toe dat het een rode kaart was"

De Ridder krijgt in de rust excuses: "Maar daar kopen we niks voor"

29-03-2014 11:52

Steve De Ridder heeft vrijdag tijdens het duel tussen NAC Breda en FC Utrecht excuses aangeboden gekregen van Dennis Higler. De scheidsrechter liet in de eerste helft na om Henrico Drost met rood van het veld te sturen.

Drost haalde tegen FC Utrecht al na één minuut De Ridder neer. De verdediger voorkwam daarmee dat de aanvaller van FC Utrecht profiteerde van een vrije doortocht naar Jelle ten Rouwelaar. "Ik dacht dat het einde wedstrijd voor mij was", zei Drost na afloop.

Tot zijn verbazing kreeg hij niet eens een gele kaart. De Ridder snapte daar ook niets van. "Het was een zuivere rode kaart", aldus de Belg in De Telegraaf. "Maar het wordt weer afgedaan als een schwalbe van mij. Maar dat klopt ook niet, want dan had de scheidsrechter mij geel moeten geven."

"Ik heb me in de eerste helft stilgehouden, want ik wilde voorkomen dat ik geel zou krijgen voor protesteren en daardoor tegen Cambuur geschorst zou zijn. Ik heb hem in de rust gezegd dat hij de beelden moest bekijken. Nog voordat de tweede helft begon, gaf hij toe dat het een rode kaart was. Maar daar kopen we niks voor", baalt De Ridder.

Met elf tegen elf slaagde Utrecht er niet in om NAC te verslaan. De Domstedelingen kwamen wel tot tweemaal toe terug van een achterstand, waardoor het uiteindelijk 2-2 werd.