Stevens verliest ondanks droomstart van Dortmund, Bayern gelijk
Bayer Leverkusen niet langs laagvlieger Eintracht Braunschweig

29-03-2014 17:25

Huub Stevens is er met VfB Stuttgart opnieuw niet in geslaagd punten te pakken in de Duitse Bundesliga. Thuis tegen Borussia Dortmund kende de ploeg van de Nederlandse trainer een droomstart, maar Marco Reus hielp de bezoekers eigenhandig toch nog aan een zege: 2-3.

Al in de openingsfase liep Stuttgart weg door doelpunten van Christian Gentner en Martin Harnik. Na precies een half uur scoorde Marco Reus voor Dortmund.

In de 68e minuut maakte de international ook de 2-2. Dat deed hij door een strafschop te benutten. Bij de situatie die er aan voorafging kreeg Georg Niedermeijer van Stuttgart de rode kaart. Met een man meer trok Dortmund vervolgens via opnieuw Reus ook de zege naar zich toe.

Bayer Leverkusen - Eintracht Braunschweig 1-1
Stuttgart staat nog maar twee punten boven Eintracht Braunschweig. De nummer laatst haalde een punt tegen Leverkusen, 1-1. Ken Reichel zette de gasten kort na de hervatting zelfs op voorsprong. Leverkusen, dat moeilijke weken doormaakt, kwam dankzij een door Stefan Kiessling benutte strafschop nog langszij.

Bayern München - TSG 1899 Hoffenheim 3-3

Bayern München heeft enkele dagen na het behalen van de landstitel in Berlijn bij het feestje voor eigen publiek zaterdag twee punten ingeleverd. Dat deed het tegen Hoffenheim, dat de kampioen in een doelpuntrijk duel verrassend goed bijhield (3-3).

Na 45 minuten leidde Bayern met 3-2. Hoffenheim kwam verrassend op voorsprong door Anthony Modeste. Daarna scoorden de Peruaan Claudio Pizarro (twee keer) en Xherdan Shaqiri voor de thuisclub. In de 44e minuut kwam de middenmoter door Sejad Salihovic terug in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd kwam Hoffenheim door Roberto Firmino zelfs op gelijke hoogte.

Arjen Robben begon op de bank bij Bayern, dat met het oog op de ontmoeting met Manchester United in de Champions League niet in zijn sterkste samenstelling speelde. De Nederlander viel een kwartier voor tijd nog wel in.