Van Hanegem walgt van Roda: Vriendjes van vriendjes van vriendjes. Bah!
"Op het veld zie je gasten in een Roda-shirt die totaal geen binding met de club hebben"

Van Hanegem walgt van Roda: "Vriendjes van vriendjes van vriendjes. Bah!"

31-03-2014 11:16
6

Willem van Hanegem leeft mee met de supporters van Roda JC Kerkrade. Hun club verloor afgelopen weekend met 0-1 van concurrent RKC Waalwijk, waardoor overleven in de Eredivisie weer een stapje verder weg is.

"Als je naar Roda JC keek: hoe slap de achterste vier daar stonden te kijken bij balverlies, terwijl er eigenlijk op een goal gejaagd moest worden", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Het ergst vond ik die Németh. Hoe die het veld inkwam, die had er gewoon geen zin in, zo keek hij."

"Ik zou zeggen, kijk eens om je heen, naar de mensen op de tribunes die verdriet hebben om Roda JC", vervolgt de voormalig voetballer. "Die club is alles voor die mensen. Op het veld zie je gasten in een Roda-shirt die totaal geen binding met de club hebben. Dat vind ik schandalig."

Volgens De Kromme is er maar weinig goed in Kerkrade. "Dat publiek daar verdient een betere club, betere spelers en een betere trainer. Ik zou schuld bekennen en Ruud Brood weer aanstellen. Zo slecht deed hij het niet. Het zijn allemaal vriendjes van vriendjes van vriendjes. Bah!"