Powel mag afgerekend worden op goals: Anders linksback moeten worden

Powel mag afgerekend worden op goals: "Anders linksback moeten worden"

Gepubliceerd: vrijdag 4 april 2014 om 12:57vr 04-04-2014 om 12:57

Berry Powel scoorde nog niet voor zijn elfde en voorlopig laatste club Roda JC Kerkrade, maar de spits maakte tijdens zijn debuut al meteen indruk op de fans van de geplaagde Limburgers. Met tomeloze inzet en twee assists leverde hij een grote bijdrage op de winst op NEC (3-1).

Het thuispubliek in het Parkstad Limburg Stadion ziet graag de zogeheten Koempel-mentaliteit terug. Tegen NEC zagen zij hun nieuwe spits Powel, overgekomen van Heracles Almelo, zichzelf moe strijden. "Ik vond het heerlijk om de wei weer in te gaan. De druk was groot en ik had weer eens kriebels in mijn buik", blikt hij terug op de website van Roda JC.

Ruim vijftienduizend toeschouwers zaten er die wedstrijd in het stadion; een aantal dat indruk maakte op Powel. "Bij veel ploegen die zo laag staan en waar de druk zo hoog is, zie je dat de opkomst lager is. En zeker tegen NEC was de sfeer fantastisch. Als diepste spits kan ik belangrijk zijn om de toeschouwers achter de ploeg te krijgen. Zeker in de situatie waarin wij ons bevinden, zul je eerst keihard moeten werken. Dan komt het betere spel vanzelf."

Tegen RKC Waalwijk was de opkomst wederom groot, maar nu moest Powel een nederlaag slikken (0-1). "Natuurlijk was iedereen zwaar teleurgesteld na het verlies tegen RKC. Heel logisch, toch moeten we niet bij de pakken gaan neerzitten. Met nog vier wedstrijden te gaan, kunnen we ons nog steeds handhaven. NEC heeft nog een heel moeilijk programma voor de boeg en tegen AZ hebben we een nieuwe kans om punten te pakken."

Powel kwam naar Kerkrade om Roda JC doelpunten te brengen. "Ik moet de club helpen aan scorend vermogen, het grootste probleem", erkent de 33-jarige Utrechter. "Daar loop ik niet voor weg en mag ik best op worden afgerekend. Dat is het leven van een spits. Dat is niet anders, anders had ik linksback moeten worden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws