De Boer wil wel blijven: Liverpool is interessanter dan Barcelona

De Boer wil wel blijven: "Liverpool is interessanter dan Barcelona"

Gepubliceerd: vrijdag 4 april 2014 om 15:03vr 04-04-2014 om 15:03

Frank de Boer verwacht dat hij ook volgend seizoen nog trainer van Ajax is. "Want ik zie hier nog voldoende uitdagingen. Ik heb het nog prima naar mijn zin."

De 43-jarige coach staat aan de vooravond van zijn vierde landstitel op rij met de Amsterdamse club. "Kampioen worden verveelt niet en opleiden en selecteren blijft hartstikke leuk", zegt hij. "Bovendien valt er nog voldoende te winnen. Het bereiken van de tweede ronde van de Champions League bijvoorbeeld. Dat is voor een club als Ajax ook winnen."

Liverpool
Maar wat dan als een club als FC Barcelona de huidige trainer van de koploper van de Eredivisie deze zomer probeert te verleiden? "Wat betreft voetbal, past die club natuurlijk wel bij me", stelt De Boer. "Maar denk je nu echt dat ik spelers als Messi, Neymar, Iniesta, Xavi of Alves nog iets kan bijbrengen? Bij zo'n club ben je meer een 'people manager'. Dan was het leuker geweest om in te gaan op een aanbod van FC Liverpool. Daar viel winst te boeken. Kijk maar waar Brendan Rodgers nu met die club staat."

Twee jaar geleden wees De Boer een uitnodiging voor een gesprek met de huidige koploper van Engeland resoluut van de hand, ook omdat hij zich nog niet klaar vond voor een dergelijke job. "Nu heb ik het idee dat ik een dergelijke baan wel aankan", denkt hij. "Maar nogmaals, er speelt nu niets. Er is geen interesse en ik ben nog niet klaar bij Ajax. Ja, ik verwacht dat ik volgend seizoen hier ook weer trainer ben."

VMBO
De Boer verlengde vorig jaar ook zijn contract tot medio 2017 vanwege zijn thuissituatie met opgroeiende dochters. Hij voelde er weinig voor om met zijn gezin naar het buitenland te verhuizen. Beau, de jongste van de drie, zit op dit moment in de tweede klas van het VMBO. "Dus die moet nog twee jaar'', rekent papa die er in december nog niets voor voelde om André Villas-Boas bij Tottenham Hotspur op te volgen. "Dus ook wat dat betreft is er weinig veranderd." (ANP)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws