Standard Luik van Stam trapt al snel in valkuil van Belgische play-offs 1
Kums en Sylla brengen koppositie van Standard in groot gevaar: 2-0

Standard Luik van Stam trapt al snel in valkuil van Belgische play-offs 1

04-04-2014 23:08

Standard Luik spint geen garen bij het huidige Belgische voetbalklimaat. De koploper van de Jupiler Pro League liep direct in de tweede wedstrijd van de veelbesproken play-offs 1 averij op; Zulte Waregem klopte de koploper met 2-0.

Bij de club uit Wallonië begon verdediger Ronnie Stam in de basis. De oud-speler van onder meer NAC Breda, FC Twente en Wigan Athletic bleef na drie kwartier spelen in de kleedkamer achter. Binnen twintig minuten na de thee keek Standard Luik tegen onoverbrugbare achterstand aan. Sven Kums, voormalig sc Heerenveen-speler, en Idrissa Sylla hielpen Zulte terug in de strijd om de Belgische landstitel.

Standard Luik, met 37 punten nog wel koploper in de play-offs 1, zal met spanning het resultaat van het duel tussen Anderlecht en Club Brugge, aankomende zondag, afwachten. Bij een zege van de club uit Brugge moeten de Walen hun eerste plek afstaan aan de ploeg van trainer Michel Preud'homme. Door de overwinning volgt Zulte Waregem op vier punten van de koploper uit Wallonië.