Rellen maken Nederlander hoofdtrainer van grote Duitse club

Rellen maken Nederlander hoofdtrainer van grote Duitse club

05-04-2014 14:43
0

Hansa Rostock staat sinds deze week onder leiding van een Nederlandse trainer. Robert Roelofsen is als coach van de beloften naar voren geschoven, nadat hoofdtrainer Andreas Bergmann en zijn assistent Andreas Reinke na rellen werden ontslagen.

Hansa Rostock komt momenteel uit in de Derde Bundesliga, waarin het achtste staat. Na de bekernederlaag tegen vijfdeklasser Neu-Brandenburg besloot de leiding om in te grijpen, waar Roelofsen van profiteert.

"Twee weken geleden, na het verlies bij nummer laatst Saarbrücken, braken al relletjes uit", vertelt de interim-hoofdtrainer in de Leeuwarder Courant. "Woensdagavond liep het uit de hand. We moesten uit veiligheidsoverwegingen tot middernacht in de kleedkamers blijven."

De situatie is enigszins vergelijkbaar met die van Cambuur. "Maar hier stonden een paar duizend supporters voor het stadion in plaats van een paar honderd", zegt de 44-jarige Roelofsen. "Vergis je niet, dit is een grote club."

"We leven hier in een arme regio en toch reizen vandaag minimaal drieduizend Hansa-supporters mee naar de uitwedstrijd in Halle. Vier uren in de bus en dat noemen ze hier een derby", aldus Roelofsen, die niet de juiste papieren bezit om als hoofdtrainer door te mogen gaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s