'Chelsea mengt zich in strijd om veel scorende aanvaller van Benfica'
Rodrigo maakt indruk bij clubs uit Premier League

'Chelsea mengt zich in strijd om veel scorende aanvaller van Benfica'

06-04-2014 08:56
4

Benfica moet er serieus rekening mee houden dat het niet lang meer gebruik kan maken van de diensten van Rodrigo. De veel scorende aanvaller staat nadrukkelijk in de belangstelling van meerdere clubs waaronder Chelsea, meldt The Mirror.

Scouts van Chelsea waren donderdag in Alkmaar aanwezig om Rodrigo te zien spelen in de kwartfinale van de Europa League. Op de tribune kreeg men gezelschap van afgevaardigden van onder andere Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.

Rodrigo werd 23 jaar geleden geboren in Rio de Janeiro. In 2005 maakte hij de overstap van Brazilië naar Celta de Vigo waar hij vier seizoenen actief was in de jeugdopleiding. In 2010 arriveerde hij bij Benfica dat hem eerst een seizoen zonder al te veel succes verhuurde aan Bolton Wanderers. Na zijn terugkeer in Portugal wist hij opeens wel het net van de tegenstander te vinden.

De aanvaller speelde in totaal 69 officiële wedstrijden voor Benfica waarin hij goed was voor 38 doelpunten. Volgens de berichtgeving wenst de Portugese topclub een transfervergoeding van ongeveer 42 miljoen euro te ontvangen voor Rodrigo.