Braziliaanse club moet omstreden Anelka in de wachtkamer houden
35-jarige spits heeft nog geen duidelijkheid over situatie

Braziliaanse club moet omstreden Anelka in de wachtkamer houden

08-04-2014 22:06

Het is vooralsnog onduidelijk of Atlético Mineiro op korte termijn een beroep mag doen op Nicolas Anelka. De geroutineerde Fransman heeft zich al officieel verbonden aan de Braziliaanse club, maar dreigt niet eerder dan 20 juni te mogen aantreden.

Anelka tekende deze maand een verbintenis in Zuid-Amerika. Volgens Foot Mercato had de 35-jarige spits direct willen aantreden, maar zou zijn contract met West Bromwich Albion nog geldig zijn. Om die reden moet de transferperiode worden nageleefd en die zit in Brazilië sinds vorige week op slot.

Mocht Anelka daadwerkelijk naar Atlético Mineiro verkassen, dan dient zich een nieuw probleem aan. In Engeland heeft de spits namelijk nog een schorsing uitzitten wegens het maken van een omstreden handgebaar. Dat incident werd breed uitgemeten en zorgde uiteindelijk voor een vroegtijdig afscheid.

Anelka speelde in Engeland eveneens voor clubs als Arsenal, Liverpool, Manchester City en Chelsea. Daarnaast droeg hij het tenue van Paris Saint-Germain en Real Madrid.