'Juiste man' Verbeek hoeft niet te vrezen bij degradatie van 'Der Club'
"Kan me goed voorstellen dat Verbeek ook in 2. Bundesliga de juiste man is"

'Juiste man' Verbeek hoeft niet te vrezen bij degradatie van 'Der Club'

09-04-2014 10:33

De directie van 1. FC Nürnberg rekent ook bij degradatie op het aanblijven van Gertjan Verbeek. De Nederlandse oefenmeester werd in oktober van het afgelopen jaar aangesteld als opvolger van Michael Wiesinger.

Onder Verbeek gaat het iets beter met Nürnberg, wel verkeert 'Der Club' nog altijd in acute degradatienood. Nürnberg is de nummer zeventien van de Bundesliga. Verbeek heeft één punt voorsprong op hekkensluiter Eintracht Braunschweig. Het gat met de clubs boven Nürnberg, Hamburger SV en VfB Stuttgart, bedraagt eveneens één puntje. Mocht het doek onverhoopt vallen voor de Duitse club, dan is de kans groot dat Verbeek op zijn post blijft zitten.

"Ik kan me het goed voorstellen dat Verbeek ook in de 2. Bundesliga de juiste trainer voor ons is", zegt sportief directeur Martin Bader in gesprek met Sport Bild. De bestuurder wil er bovendien alles aan doen om Josip Drmic te behouden voor de club. Jonge Zwitser wordt nauwlettend gevolgd door Arsenal. "We gaan met alle middelen die we in huis hebben voor hem strijden. Tot nu toe is er geen officieel bod binnengekomen."