In het kort: Lindegaard zwijgt, Huntelaar staakt training, Bento blijft

In het kort: Lindegaard zwijgt, Huntelaar staakt training, Bento blijft

09-04-2014 22:14
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Lindegaard zwijgt over United-toekomst
Anders Lindegaard weigert zich uit te laten over zijn toekomst bij Manchester United. De doelman is tweede keus achter David De Gea en heeft moeite met die rol. "Ik wil net als David De Gea elke wedstrijd spelen. Dat is me dit seizoen niet gelukt. Maar dat gezegd hebbende, ben ik blij met elke minuut die ik krijg. Iedereen wil altijd spelen, maar ik ga hier nu niet met jou over mijn toekomst praten", hield de Deense international zich op de vlakte.

Huntelaar en Draxler breken Schalke-training af
Klaas-Jan Huntelaar en Julian Draxler hebben woensdag de training van Schalke 04 voortijdig moeten staken. De twee bepalende spelers werden uit voorzorg van het veld gehaald. Huntelaar werd na de sessie behandeld aan zijn achillespees, naar verwachting kan hij donderdag weer meetrainen. Draxler kampt met kuitproblemen. Of hij vrijdag aan kan treden tegen Eintracht Frankfurt is onzeker.

Portugese bond verlengt contract van bondscoach Bento
Paulo Bento blijft ook de komende twee jaar bondscoach van Portugal. De Portugese bond maakt woensdag bekend dat het contract van de keuzeheer, dat liep tot na het WK in Brazilië, met twee jaar is verlengd. Bento blijft nu tot en met het EK 2016 in Frankrijk aan als eindverantwoordelijke van Portugal. Bento is sinds 2010 actief als bondscoach. Met Portugal plaatste Bento zich via de play-offs, Zweden werd verslagen, voor het WK van komende zomer.

FC Eindhoven wil door met trainer 'JP' de Jong
Jean-Paul de Jong praat met FC Eindhoven over een nieuw contract bij de Jupiler League-club. Voetbal International meldt dat de clubleiding het contract van de 43-jarige oud-speler van onder meer FC Utrecht wil openbreken en verlengen. Het huidige contract van De Jong loopt tot medio 2015. VI meldt tevens dat Donny de Groot waarschijnlijk ook komend seizoen bij de club speelt. De 34-jarige aanvaller wordt momenteel door FC Eindhoven gehuurd van het Belgische Sint-Truiden.

AZ krijgt in Lissabon wel te maken met Sulejmani
Miralem Sulejmani start donderdag in de basis bij Benfica voor het Europa League-duel met AZ. Dat melden Portugese media woensdag. De voormalig aanvaller van Ajax en sc Heerenveen bleef tijdens de eerste wedstrijd in Alkmaar (0-1) negentig minuten op de bank. Donderdag is hij in Lissabon de aangewezen vervanger van de geschorste Nicolas Gaitan.

AA Gent zet trainer Rednic op verjaardag op straat
Trainer Mircea Rednic is woensdag op zijn 52e verjaardag ontslagen bij AA Gent. De Roemeen haalde vooralsnog geen punten met zijn ploeg in de zogenoemde play-off II van de Belgische competitie. Rednic stond vanaf oktober voor de spelersgroep van AA Gent. De club zette in oktober al de Spanjaard Victor Fernandez op straat.

Eredivisie-seizoen zit erop voor Van Boxel
Robert van Boxel komt dit seizoen niet meer in actie voor SC Cambuur in de reguliere competitie van de Eredivisie. De centrale verdediger heeft een binnenband van een knie verrekt en is minimaal vier weken uitgeschakeld. Dat meldde de Friese club woensdag op de eigen website. Van Boxel viel zaterdag geblesseerd uit tijdens de uitwedstrijd van zijn club bij NEC Nijmegen (1-1).

Mourinho schrijft opnieuw een record bij
Trainer José Mourinho is weer een record rijker. De Portugees staat eind deze maand voor de achtste keer in zijn loopbaan in de halve finale van de Champions League. Hij won woensdagavond met Chelsea in de kwartfinales van Paris Saint-Germain (2-0). Mourinho moest tot woensdag het record delen met Alex Ferguson, die zeven keer met Manchester United de halve finale van het belangrijkste toernooi voor Europese clubteams bereikte. Louis van Gaal, Marcello Lippi en Miguel Muñoz delen de derde plaats met vijf halve finales.

Spelersbus Feyenoord beklad met leuzen
De spelersbus van Feyenoord is niet zonder schade teruggekeerd van een tripje naar Den Helder. Dat meldt Den Helder Actueel. Dinsdagavond werd de bus van de Rotterdammers onder handen genomen door Ajax-fans. Het voertuig werd beklad met verschillende leuzen. Feyenoord leende zijn spelersbus voor een avond uit aan de Rotterdamse basketbalclub Challenge Sports, dat een wedstrijd speelde tegen de Den Helder Kings.

Verbeek keert terug bij NAC Breda
Danny Verbeek is vrijdagavond inzetbaar tijdens het Eredivisie-duel tussen FC Groningen en NAC Breda. De aanvaller van de club uit Brabant is hersteld van een kuitblessure. "Ik heb er nog een beetje last van, maar dat komt wel goed voor vrijdag", zegt Verbeek in gesprek met Omroep Brabant. Verbeek miste afgelopen weekend het duel van NAC met FC Twente door de blessure.

Dinamo Moskou vindt nieuwe trainer in Perm
Stanislav Cherchesov is de nieuwe trainer van Dinamo Moskou. De Russische club neemt de vijftigjarige oefenmeester over van Amkar Perm. Cherchesov vult in de hoofdstad de positie in van Dan Petrescu. De Roemeen werd eerder deze week op straat gezet door de clubleiding van Dinamo. Dinamo Moskou staat momenteel op een vierde plek in de Russische Premjer-Liga.