Men verwachtte niet veel van de deelname van AZ aan de Europa League
"We hadden een goed toernooi, want de kwartfinale bereiken is niet makkelijk"

"Men verwachtte niet veel van de deelname van AZ aan de Europa League"

11-04-2014 10:04
1

Trots overheerst bij Nemanja Gudelj, middenvelder van AZ, na de uitschakeling in de kwartfinale van de Europa League. Ook doelman Esteban vindt de Europese campagne 'waardig', maar baalt wel van de aftocht. Benfica was donderdag met 2-0 te sterk, nadat de Portugezen in Alkmaar al met 0-1 hadden gewonnen.

"In de eerste helft hadden ze niet zo veel kansen, wij speelden goed en compact", zegt Gudelj op de website van de UEFA. "Helaas kregen we een goal tegen na een fout van onszelf, net als bij de tweede treffer. Twee keer hadden we de bal, twee keer scoorden zij."

De middenvelder kijkt niettemin met een goed gevoel terug op het Europese seizoen. "We kunnen trots zijn op onszelf, omdat we het tot de kwartfinale schopten. We waren het enige Nederlandse team en veel clubs zouden dolgraag zo ver komen. We verloren tegen Benfica, maar dat is normaal. We hadden een goed toernooi, want de kwartfinale bereiken is niet makkelijk."

"Ik vertrek teleurgesteld"
Bij ploeggenoot Esteban moet de kater van de uitschakeling eerst nog verwerkt worden. "Dat ik goed speelde, betekent niets omdat we niet wonnen", blikt de Costaricaan terug. "Ik vertrek teleurgesteld, want ik ben een winnaar en ik wilde winnen. Ik droomde van de halve finale, maar Benfica was het betere team."

"We hoopten te scoren, maar het was Benfica die dat deed. Ik denk dat die goal een belangrijke klap voor ons was", vervolgt Esteban, die toch ook wel met positiviteit op het toernooi van AZ kan terugkijken. "Men verwachtte niet veel van de deelname van AZ aan de Europa League, maar uiteindelijk hebben wij een waardige campagne gehad."