Voormalig Vitesse-directeur: De renovatie moet gebeuren op Nederlandse leest
Van Leeuwen: "De Cypriotische competitie zit op een behoorlijk niveau"

Voormalig Vitesse-directeur: "De renovatie moet gebeuren op Nederlandse leest"

11-04-2014 12:59

Ted van Leeuwen moet bij het Cypriotische Anorthosis Famagusta voor een verjonging gaan zorgen. De voormalig technisch directeur van Vitesse gaat in eenzelfde rol aan de slag op het eiland. Hij tekende vrijdag voor drie jaar.

"Het project bij Anorthosis is in financieel opzicht weliswaar op een kleinere schaal, maar de Cypriotische competitie zit op een behoorlijk niveau. Het land heeft net zoveel Europese tickets als Nederland", reageert Van Leeuwen, die begin dit seizoen vertrok bij Vitesse, tegenover Voetbal International.

Onder leiding van Van Leeuwen wil Anorthosis Famagusta de weg omhoog weer inslaan. Momenteel staat de Cypriotische topclub slechts zesde. "Anorthosis heeft een verouderd elftal, ze willen gaan verjongen. De renovatie moet gebeuren op Nederlandse leest", zegt Van Leeuwen, die volgens hem 'een van de zestien kandidaten was'.

Van Leeuwen werkte voorheen vier jaar bij Vitesse en adviseerde na zijn vertrek het Maltese Valletta FC. De handtekening bij Anorthosis Famagusta, de club van voormalig Eredivisie-speler Gonzalo Garcia-Garcia, maakt geen einde aan dat werk. Van Leeuwen kan beide functies combineren.