'Uitstekende cijfers brengen Boëtius in beeld bij Seedorf'
Snelle buitenspeler potentieel zomertarget voor AC Milan

'Uitstekende cijfers brengen Boëtius in beeld bij Seedorf'

11-04-2014 13:31
5

Jean-Paul Boëtius is met zijn goede optredens voor Feyenoord in het boekje van de AC Milan-scouts geschreven. De linksbuiten is volgens Tuttosport één van de mogelijke aankopen van trainer Clarence Seedorf.

Volgend seizoen kan de cyclus van Seedorf bij AC Milan eigenlijk pas echt beginnen, nadat de voormalig international in januari het stokje van Massimiliano Allegri overnam. De Nederlander zou in de twintigjarige Boëtius een speler zien waarmee de Rossoneri de weg omhoog weer kunnen inslaan.

De snelle linksbuiten, een neefje van huidig Milan-speler Urby Emanuelson, kan dit seizoen goede cijfers overleggen. Nadat hij vorig jaar al doorbrak, bewijst hij dit seizoen echt zijn waarde met negen doelpunten. Daarnaast is Boëtius op Dusan Tadic na de beste aangever van de Eredivisie met negen assists.

AC Milan wil ook de verdediging versterken. Marko Basa, een 31-jarige Montenegrijnse international, zou daarvoor in beeld zijn. Daarnaast is de Mexicaanse keeper Francisco Ochoa, spelend voor OSC Lille, een potentieel target van de Italiaanse topclub. Vanuit Engelse media wordt Southampton-spelmaker Gaston Ramirez genoemd.