Villas-Boas en Hulk stuwen Zenit naar grote hoogte
Russische topclub terug op eerste plaats

Villas-Boas en Hulk stuwen Zenit naar grote hoogte

12-04-2014 20:03

De komst van André Villas-Boas heeft vooralsnog een positief effect op Zenit Sint-Petersburg. De Russische topclub was onder de ontslagen Luciano Spalletti wat weggezakt, maar staat na de klinkende 4-1 overwinning op FC Krasnodar van zaterdagavond weer eerste in de Premjer-Liga.

De Portugese trainer had de ruime overwinning van zijn ploeg vooral te danken aan Hulk, de spits die onlangs naar buiten bracht dat hij een transfer best ziet zitten en in de belangstelling zou staan van Chelsea. De Braziliaanse international staat nu echter nog onder contract bij Zenit en was met een hattrick de grote man.

Hulk zette Zenit in de twintigste minuut op voorsprong en nam ook de 2-1, na de gelijkmaker van Joaozinho, voor zijn rekening. Winteraankoop Salomon Rondon was de maker van de derde treffer van de topclub, waarna Hulk ook het slotakkoord voor zijn rekening nam en daarmee de eindstand op 4-1 bepaalde.

Door de overwinning neemt Zenit de koppositie over van Lokomotiv Moskou, dat twee punten minder heeft. De grootmacht uit Moskou heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en kan later dit weekend dus de eerste plaats weer overnemen.