Dan kan je moeilijk zeggen 'ik wil het feestje van Ajax niet verstoren'
Beugelsdijk doet het vaak goed tegen Ajax

"Dan kan je moeilijk zeggen 'ik wil het feestje van Ajax niet verstoren'"

14-04-2014 06:30

Tom Beugelsdijk debuteerde ooit voor ADO Den Haag met een doelpunt tegen Ajax. Sindsdien doet de verdediger het bijna altijd goed tegen de Haagse aartsrivaal. Zondag ook, maar dat was niet genoeg voor een goed resultaat (3-2).

Wout Stravers
AMSTERDAM

Vorig jaar was Beugelsdijk de man van de wedstrijd in de Arena. Met de ene succesvolle tackle na de andere voorkwam hij dat Ajax drie punten pakte (1-1). Het zag er zondag opnieuw lang naar uit dat er een mooi resultaat inzat voor ADO. De gedachten van Beugelsdijk gingen niet direct terug naar vorig jaar. "Tijdens de wedstrijd niet, maar van tevoren hoopte ik wel weer op zo'n wedstrijd", zei hij tegen VoetbalPrimeur.

"Ik denk dat ik redelijk wat heb weggehaald, maar het was niet genoeg", vervolgde Beugelsdijk, die niet denkt dat het toeval is dat hij vaak in beeld is in de wedstrijden tegen Ajax. "Je krijgt veel te doen als je tegen Ajax speelt, dat weet je. Maar ik vind dat nooit vervelend. We hebben niet heel veel kansen weggegeven, maar voetballend hadden we het lastig. Het middenveld van Ajax rouleerde veel. Lastig om tegen te spelen."

Na de 2-1 van Davy Klaassen, die een inglijdende Beugelsdijk nét niet kon voorkomen, was het volgens de verdediger 'zo goed als klaar'. "Je kan dan ook als een blind paard naar voren lopen, maar dan is het tik-tik en dan ben je weg. We moesten op de juiste momenten komen en dat hebben we geprobeerd", aldus Beugelsdijk, die de afgelopen week vaak werd gevraagd naar 'het uitstellen van het Ajax-feestje'. "We kregen alleen maar dat soort vragen. Dan kan je moeilijk zeggen ‘ik wil het feestje niet verstoren'."

Door de nederlaag is er een einde gekomen aan de reeks van ongeslagen wedstrijden van ADO. Wist Beugelsdijk eigenlijk nog wel hoe het voelde om te verliezen? Lachend: "Nee. Het was alweer een tijd geleden. Maar deze nederlaag is geen schande."