'Oude Dame' triomfeert in Udine en blijft op koers voor record
Juventus wint eenvoudig met 0-2

14-04-2014 22:40

Juventus heeft in de jacht op een nieuwe Italiaanse titel de marge met concurrent AS Roma op acht punten gehouden. De koploper won de uitwedstrijd tegen de bescheiden middenmoter Udinese maandagavond met 2-0.

De doelpunten kwamen op naam van Sebastian Giovinco en Fernando Llorente. De eindstand prijkte al bij rust op het scorebord. Het was de 28e zege van de 'Oude Dame' dit seizoen tegenover drie gelijke spelen en slechts twee nederlagen. Er staan nog vijf duels op het programma in de Serie A. In deze periode kan naast de landstitel ook een puntenrecord worden neergezet, momenteel in handen van Internazionale (97).

Giovinco had na amper een kwartier als eerste succes. De Franse geweldenaar Paul Pogba bracht de kleine vleugelaanvaller in stelling voor de openingstreffer. De kampioenskandidaat nummer één uit Turijn liep tien minuten later verder uit. Eerst miste Claudio Marchisio nog na een hoekschop van regisseur Andrea Pirlo, vlak daarna was het wel raak door toedoen van de Spanjaard Llorente.

Udinese kon er in Stadio Friuli bitter weinig tegenover stellen. Dat bleef zo na rust, ook al hoefde Juventus toen niet meer zo nodig. Ook zonder vol overgave aan te dringen, kregen de bezoekers de meeste en beste kansen. Llorente miste de mooiste. Hij kopte halverwege de tweede helft van dichtbij naast. De behendige dribbelaar Giovinco schoot even later tegen de paal. In de slotfase viel hij geblesseerd uit.