Vroeg scoren was belangrijk voor ons en een harde klap voor HSV
'Gelukkig wisten we te profiteren'

"Vroeg scoren was belangrijk voor ons en een harde klap voor HSV"

20-04-2014 09:24

VfL Wolfsburg kwam zaterdag al binnen enkele minuten op de gehoopte voorsprong tegen laagvlieger Hamburger SV (1-3). Aanvaller Ivica Olic was van mening dat deze treffer van levensbelang was om de drie belangrijke punten binnen te slepen.

"Vroeg scoren was erg belangrijk voor ons en een harde klap voor Hamburger SV. Je zag dat ze onder druk stonden toen ze enkele fouten maakten in de verdediging. Gelukkig wisten we daarvan te profiteren", aldus Olic na de gewonnen wedstrijd in Hamburg.

Olic was in vijf van de laatste zes wedstrijden trefzeker voor zijn werkgever. Dat heeft naar zijn zeggen alles te maken met het team. "We spelen goed de laatste weken, dat maakt het leven van een aanvaller een stuk aangenamer. Ik kom meer in scoringspositie en weet de laatste tijd mijn kansen te pakken."

VfL Wolfsburg heeft door de zege in Hamburg nog altijd een kans om zich te kwalificeren voor de voorronde van de Champions League. De ploeg bezet nu de fel begeerde vierde plaats met twee punten voorsprong op Bayer Leverkusen. Laatstgenoemde ploeg kan zondag bij winst in Nürnberg de ploeg van aanvaller Olic weer passeren op de ranglijst.