Barcelona krijgt mooi nieuws van FIFA: club mag tóch spelers kopen
Straf Catalanen wordt opgeschoven in afwachting van beroep

Barcelona krijgt mooi nieuws van FIFA: club mag tóch spelers kopen

23-04-2014 11:35
14

Barcelona kan komende zomer gewoon spelers aantrekken. Het transferverbod voor de Catalaanse club is opgeschort in afwachting van het beroep dat Barcelona heeft aangetekend.

 

Dat meldt de FIFA woensdag via de officiële kanalen. Het betekent niet dat de straf van de baan is, maar omdat de wereldvoetbalbond niet verwacht dat er vóór 1 juli, de start van de eerstvolgende transferperiode, duidelijkheid is over het beroep van de club, is de straf voorlopig opgeschort. Op die manier is er voldoende tijd voor een 'eerlijk' proces.

Barcelona kreeg de straf enkele weken geleden omdat het de afgelopen jaren meerdere minderjarige spelers uit het buitenland heeft vastgelegd. Dit is tegen de regels van de FIFA. De club mocht de komende twee transferperiodes geen aankopen doen.

Voor Barcelona is het nieuws van woensdag een geschenk uit de hemel. De club leek met een gigantisch keepersprobleem opgezadeld te worden. Door de kruisbandblessure van Victor Valdes en het vermoedelijke carrière-einde van José 'Hiphop' Pinto, zou de club dun in de keepers komen te zitten. Nu lijkt de transfer van Borussia Mönchengladbach-doelman Marc-Andre ter Stegen alsnog door te kunnen gaan.