Bekerblamage dreunt na in Amsterdam: We hebben een deukje opgelopen
De Boer: "Dat gevoel van schaamte meebrengen richting zondag"

Bekerblamage dreunt na in Amsterdam: "We hebben een deukje opgelopen"

24-04-2014 08:34
2

De selectie van Ajax gaf woensdag acte de présence op een sportdag voor gehandicapte kinderen. De Ajacieden verzetten daar hun zinnen na de desastreus verlopen bekerfinale.

 

Lasse Schöne baalde na de deceptie tegen PEC Zwolle gigantisch. "Ik was maandag heel boos en teleurgesteld. Eigenlijk alle slechte gevoelens had ik. Dinsdag was het al wat beter. Nu kan ik weer lachen", aldus de Deen tegen Telegraaf TV. Collega Daley Blind was niet veel vrolijker. "Ik heb eigenlijk geen tv gekeken en ben ook de deur niet uit geweest. Ik ben lekker thuis gebleven. We focussen ons nu op zondag, hopelijk kunnen we dan een prijs pakken."

Trainer Frank de Boer erkent dat de nederlaag in De Kuip er heeft ingehakt. "We hebben wel een deukje opgelopen. Alleen moet je het omzetten in iets positief. Wat je gevoeld hebt, die schaamte, moet je eigenlijk meebrengen naar zondag, het gevoel 'dat wil ik niet nog een keer meemaken' hebben. Dat heb ik, maar ik denk dat de spelers genoeg zelfkennis hebben om dat ook te hebben."